Följ Akademiska sjukhuset

Nyheter

Övning på Akademiska sjukhuset

Övning på Akademiska sjukhuset

Nyheter   •   Sep 19, 2017 15:52 CEST

Patienter inom psykiatrin nöjda med bemötandet

Nyheter   •   Sep 30, 2010 11:24 CEST

Flertalet patienter inom psykiatrin i Uppsala län är nöjda med bemötandet, både inom öppen- och slutenvården. Däremot behöver tillgängligheten förbättras och patienterna överlag engageras mer i sin vårdplanering. Det framgår av den första rikstäckande patientenkäten för psykiatrin som publiceras i dag.

Världseliten inom bukhålecancer samlas i Uppsala

Världseliten inom bukhålecancer samlas i Uppsala

Nyheter   •   Jun 18, 2010 10:05 CEST

Peritonealcancer är en mycket svårbehandlad tumörform, där cancern spridit sig till bukhinnan. Akademiska är ett av få sjukhus i världen som erbjuder en alternativ behandling där man kombinerar kirurgi med varm cytostatika. Vid cancer som spritts från tjocktarmen är femårsöverlevnaden 30 procent, jämfört med en genomsnittlig överlevnad på 3-15 månader vid konventionell behandling.

Immunstimunterapi effektiv mot cancer i urinblåsan

Nyheter   •   Maj 12, 2010 12:37 CEST

Ett genförändrat förkylningsvirus som stimulerar immunförsvaret kan i framtiden bli ett nytt vapen mot aggressiv cancer i urinblåsan. En patientstudie vid Akademiska sjukhuset och Uppsala universitet visar att tumörerna försvann helt eller minskade hos flertalet patienter och det utan biverkningar.

Akademiska går med i nätverket Uppsala Klimatprotokoll

Nyheter   •   Maj 11, 2010 17:03 CEST

Den 3 juni undertecknas ett klimatprotokoll i Uppsala, en avsiktsförklaring av kommunen, företag, myndigheter och organisationer om att samarbeta för lägre klimatpåverkande utsläpp och mindre energiförbrukning. Akademiska sjukhuset och övriga i nätverket förbinder sig effektivisera sin egen energianvändning med minst 20 procent från 2007 till 2016.

Barnläkare på Akademiska tilldelas Stora barnmedicinpriset

Nyheter   •   Apr 23, 2010 16:24 CEST

Catarina Träger, barnonkolog på Akademiska sjukhuset, är en av årets mottagare av Stora Barnmedicinpriset. Hon får priset för sin forskning om neuroblastom, en cancertumör som drabbar mycket små barn. Stora barnmedicinpriset delas ut årligen av Ronald McDonald Barnfond till forskare som lämnar viktiga bidrag till förståelsen av hälsa och sjukdom hos barn.