Följ Akademiska sjukhuset

Saudiarabiens hälsominister besöker Akademiska

Pressmeddelande   •   Maj 25, 2011 09:52 CEST

Torsdagen den 26 maj får Akademiska sjukhuset besök av den saudiske hälsoministern Abdullah al Rabeeah. I delegationen ingår flera läkare som bland annat vill informera sig om sjukhusets vårdplanering och miljöarbete. Även kraniofacial kirurgi, det vill säga komplexa operationer av skalle/ansikte vid medfödda missbildningar och tumörer, står på agendan.

– Ett flertal patienter från Saudiarabien har tidigare behandlats på Akademiska så sjukhuset är välbekant för dem, säger Susanne Svahn, verksamhetschef på Uppsala Care som hjälper utländska patienter med allt praktiskt i samband med operationer och annan behandling vid sjukhuset.

Drygt 500 utländska patienter vårdas på Akademiska sjukhuset varje år, bland annat för reumatiska sjukdomar och protonstrålning av tumörer. Hälften av de utländska patienterna får vård för endokrina tumörer, det vill säga hormonproducerande tumörer, som är ett av sjukhusets spjutspetsområden och ingår i ett så kallat center of excellence.

I Uppsala har den saudiska hälsodelegationen även ett möte på Uppsala universitet samt med  landshövding Peter Egardt. Under Sverigebesöket har delegationen tidigare träffat socialminister Göran Hägglund och representanter för Swecare, en halvstatlig icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för ökad export av svensk bioteknik, läkemedel och medicinteknik.

Mer information:
Susanne Svahn, verksamhetschef Uppsala Care, 070-611 22 97
Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21