Följ Akademiska sjukhuset

Pressmeddelande: Norrlänningar får fortsatt vård på Akademiska

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2014 14:39 CEST

Norrlänningar i behov av högspecialiserad vård kommer även fortsättningsvis kunna remitteras till Akademiska sjukhuset. Vårdavtalet med landstingen i Norrbotten, Jämtland och Västerbotten har förlängts till årsskiftet 2015/2016.

– Vi är väldigt glada över att avtalet med Norrlandstingen förlängs. Det förnyade förtroendet avspeglar att våra rutiner för samarbete fungerar väl. Vår strävan är att erbjuda ett optimalt omhändertagande i en sammanhängande vårdkedja från diagnos till behandling, säger marknadschef Karolina Sidwall.

Akademiska har sedan 2012 ett vårdavtal med Norrlandstingen som omfattar alla specialitetsområden på sjukhuset. I fjol köpte landstingen vård för cirka 100 miljoner kronor. Vårdavtalet omfattar både akutsjukvård och planerad högspecialiserad vård med remisstvång inom öppen- och slutenvård.

Exempel på områden där många patienter remitteras till Akademiska är barnkirurgi, plastik- och käkkirurgi, neurokirurgi och kirurgi. I avtalet ingår även samarbete vad gäller utbildning och kompetensstöd, till exempel utveckling inom telemedicin. Dessutom innebär avtalet att läkare från Akademiska tidvis tjänstgör som konsulter på något av Norrlandstingens sjukhus.


Mer information:
Karolina Sidwall, marknadschef, 018-611 30 75 eller 070-611 34 30
Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21


Akademiska sjukhuset är ett av landets ledande universitetssjukhus med många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. Den kliniska forskningen sker i nära samarbete med fakulteten för medicin och farmaci vid Uppsala universitet.