Följ Akademiska sjukhuset

Nytt vårdavtal klart mellan Akademiska och Norrlandstingen

Pressmeddelande   •   Jan 11, 2012 16:02 CET

Ett nytt treårigt avtal är nu klart mellan Akademiska sjukhuset och de fyra Norrlandstingen. Avtalet som gäller från 1 januari i år till årsskiftet 2014/2015 omfattar både akutsjukvård och operationer. För Akademiska handlar det om cirka 100 miljoner i intäkter per år, ungefär samma volymer som tidigare.

– Vi är mycket glada och stolta över att landstingen i Norrland gett oss förnyat förtroende när det gäller högspecialiserad sjukvård. Samarbetsavtalet avspeglar det förtroende man har för vår kompetens och kvalitetsarbete, säger Karolina Sidwall, marknadschef på Akademiska sjukhuset.

Det nya vårdavtalet har slutits med de fyra landsting som ingår i Norrlandstingens regionförbund: Västerbotten, Västernorrland, Norrbotten och Jämtland. De gångna åren har patienter från dessa landsting framförallt vårdats för kirurgi, barnkirurgi, plastik- och käkkirurgi samt neurokirurgi.

Förutom vård ingår forskning, utbildning och kompetensstöd i avtalet. Det specificeras att återbesök och kontrollbesök av specialister från Akademiska så långt det är möjligt ska ske på patienternas hemsjukhus för att dessa ska slippa resa till Uppsala. Vidare att man ska utveckla samarbetet med distansmöten via IT och telemedicin för diskussioner om patienternas vård och behandling.


Mer information:

Karolina Sidwall, marknadschef, 070-611 34 30
Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21