Följ Akademiska sjukhuset

Knivsta får egen ambulans

Pressmeddelande   •   Nov 04, 2016 10:00 CET

Från och med den 7 november kommer en ambulans finnas tillgänglig för utryckning från brandstationen i Knivsta, varje vardag klockan 8.30-17.

- Ambulanssjukvården är central för att kunna erbjuda en bra vård i akuta situationer och skapa trygghet i vardagen. Vårt mål är att säkerställa en god ambulanssjukvård i hela länet och den förstärkning som görs i Knivsta är en pusselbit i det arbetet, säger Vivianne Macdisi (s), landstingsråd och ordförande för Sjukhusstyrelsen.

Tidigare har utryckningarna till Knivsta kommun främst utgått ifrån Akademiska sjukhuset i Uppsala. Nu minskar insatstiden till Knivstas tätort med minst tio minuter.

- Knivsta är en av Sveriges snabbast växande kommuner och vi har jobbat för att få en ambulans placerad där under en längre tid. Vi är väldigt glada över att vi nu har lyckats genomföra detta. Det är oerhört värdefullt att vi kan få ner insatstiderna vid utryckningar som gäller livshotande tillstånd. I dessa fall jagar vi sekunder och förändringen medför en stor förbättring för medborgarna, säger Lars Westman, avdelningschef för ambulansen i Uppsala, Heby och Knivsta kommun.


Mer information:

Lars Westman, avdelningschef för ambulansen i Uppsala, Heby och Knivsta kommun
070-634 46 44, lars.westman@akademiska.se

Vivianne Macdisi, landstingsråd och ordförande för Sjukhusstyrelsen
018-611 60 20, 070-890 81 55, vivianne.macdisi@lul.se

Akademiska sjukhuset är ett av landets ledande universitetssjukhus med många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. Den kliniska forskningen sker i nära samarbete med fakulteten för medicin och farmaci vid Uppsala universitet.