Följ Akademiska sjukhuset

Drop in-satsning på skelettröntgen ska kapa väntetider

Pressmeddelande   •   Apr 29, 2011 10:16 CEST

Ingen patient ska behöva vänta längre än fyra timmar på akuten. Det är ett av målen för Akademiska sjukhuset 2011, ett mål som även är kopplat till ekonomisk ersättning. För att klara tidsgränsen är snabba röntgenundersökningar avgörande. I maj startar en drop in-mottagning för skelettröntgen. Målgruppen är patienter från sjukhusets ortopedmottagning och primärvården.

– Erfarenheter från en lyckad satsning på drop in för lungröntgen gör att vi nu går vidare med en ny patientgrupp, personer i behov av skelettröntgen, säger Birgitta Granvik Larsson, avdelningschef för akutröntgen.  

Enligt kollegan Ann Engström Pirilä är syftet dels att öka tillgänglighet för patienterna, som dagtid slipper förboka tid, dels att förbättra servicen för ortopedmottagningen och primärvården.

Den nya drop in-satsningen omfattar vuxna patienter med remiss från husläkare eller specialist på sjukhusets ortopedmottagning. Det som ingår är skelettundersökningar, inte undersökning med magnetkamera och CT (skiktröntgen).

Både för lung- och skelettröntgen, gäller samma öppettider: helgfri måndag-fredag 7.30-16.00. Även framöver kommer det gå att förboka röntgentid.

Mer information:
Birgitta Granvik Larsson, avdelningschef för akut- och traumaröntgen, 611 96 89
Ann Engström Pirilä, avdelningschef för akut- och traumaröntgen, 611 47 18

Rabi Mehho, avdelningschef för akut- och traumaröntgen, 611 47 17
Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21