Följ Akademiska sjukhuset

Blodcentralen på Akademiska inför tack-sms

Pressmeddelande   •   Nov 14, 2016 08:20 CET

Från och med 14 november får alla blodgivare i Uppsala ett tack-sms.

När donerat blod kommit till nytta för en patient får blodgivarna i Uppsalaregionen från och med 14 november ett tack-sms från blodcentralen på Akademiska sjukhuset.

Från och med den 14 november 2016 riktar blodcentralen vid Akademiska sjukhuset ett speciellt tack till blodgivarna via sms. Alla som donerat blod får ett textmeddelande till sin mobiltelefon när blodpåsen används till en patient i Uppsalas län.

Meddelandet lyder: "Tack! Det blod du givit har nu kommit till nytta för en patient. Vänlig hälsning Blodcentralen."

I Sverige sker all blodgivning frivilligt och utan ersättning. Därför känner blodcentralen att det är extra viktigt att blodgivaren får den uppskattning hen förtjänar. Idén till tack-sms kommer ursprungligen från blodcentralen i Stockholm och blev snabbt mycket uppskattat. Sms:et har inte bara spridit sig till flera blodcentraler i landet utan även fått stor global uppmärksamhet.

– Vår förhoppning är att blodgivaren ska känna att insatsen verkligen gör nytta för en annan människa och förhoppningsvis även delar med sig av sin erfarenhet, bland annat genom spridning i sociala medier, säger Maggie Östlund, kommunikatör på blodgivningen vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

För mer information:
Margaretha Östlund, ansvarig marknadsföring och blodgivarrekrytering, blodcentralen Akademiska sjukhuset, 018-611 90 45, e-post: margaretha.ostlund@akademiska.se

Akademiska sjukhuset är ett av landets ledande universitetssjukhus med många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. Den kliniska forskningen sker i nära samarbete med fakulteten för medicin och farmaci vid Uppsala universitet.