Följ Akademiska sjukhuset

Barntema inleder Psykiatrivecka i Uppsala

Pressmeddelande   •   Okt 29, 2009 11:21 CET

Adhd har blivit ett allt vanligare funktionshinder. Vilken behandling är effektivast för att undvika att skolresultat och relationer påverkas negativt? Årets Psykiatrivecka inleds den 2 november med barnfokus. Temat för veckan är psykisk hälsa ur ett livstidsperspektiv. Övriga dagar lyfts frågor som berör ungdomars, vuxnas och äldres psykiska hälsa.

- Vid adhd är det viktigt med tidiga insatser och rätt anpassning av vården för att vända prognosen till något positivt och till en styrka. Vi vill visa hur man kan öka förutsättning-arna för att lyckas och må bra, säger Johan Isaksson, psykolog vid Kungsgärdets neuropsykiatriska öppenvårdsmottagning.

Psykiatriveckan är en årligt återkommande temavecka om aktuella satsningar på diagnostik, behandling och annat utvecklingsarbete. Arrangör är Akademiska sjukhuset
i samarbete med brukarföreningar.

Måndagen den 2 november presenteras ävenresultat av Snorkelprojektet för ungdomar och Självhjälp på vägen, en ny webbsida för barn med neuropsykiatriska funktionshinder som utarbetats av barn- och ungdomspsykiatrin i samarbete med Attention.

Tidoch plats
2-6 november 13.15-17.00
Grand, Trädgårdsgatan 5 i Uppsala
Hela programmet för psykiatriveckan: www.akademiska.se, under evenemang

För mer information:
Elisabet Alphonce, projektledare för Psykiatriveckan, 018-611 22 30.
Johan Isaksson, Kungsgärdets neuropsykiatriska öppenvårdsmottagning (adhd hos barn och ungdomar), 018-611 79 24 eller 0760-54 91 66.
Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21.