Följ Akademiska sjukhuset

Barnsjukhuset på Akademiska byter profil

Pressmeddelande   •   Apr 14, 2010 08:31 CEST

Barnsjukvården vid Akademiska sjukhuset ska få en ny, tydligare profil. Måndagen den 19 april lanseras barnsjukhusets nya logotype och skyltning. Samtidigt presenteras en ny, interaktiv webbportal som vänder sig till barn och ungdomar. Tanken med satsningarna är att avdramatisera sjukhusbesöket och hjälpa nya patienter att hitta.

– Både vuxna och barn söker allt mer information på nätet. Den nya barnwebben ger yngre patienter möjlighet att förbereda sig inför en större behandling eller operation. Man kan till exempel lära sig hur man blir sövd, hur röntgen fungerar och hur olika provtagningar går till.  För att barn och ungdomar ska känna sig trygga är det viktigt att sjukvården talar deras språk, säger sjukhusdirektör Marie Beckman Suurküla.  

I barnsjukhusets nya profil ingår en ny logotyp och utsmyckning i entrén med bland annat kvittrande fåglar, bildspel med clowner på väggen och spännande ljuseffekter.  Samma tecknade figurer som dyker upp på barnwebben, bland annat en apa, en helikopter och en rymdraket, finns med i skyltningen till barnsjukhusets entré och vårdavdelningar.


Program:

14.00-15.00  Barn provar nya webben, Lekterapin, ingång 95/96, NB
Barnpatienter och barn som varit med i fotograferingen till den nya barnwebben provar olika funktioner. Sjukhusclownerna är med och hjälper till.

15.00 Invigning av Akademiska barnsjukhusets nya logotyp, profil, barnwebb och entré, Rosénsalen, ingång 95/96
Marie Beckman Suurküla, sjukhusdirektör
Margareta Öhrvall, divisionschef kvinno- och barndivisionen
Birgitta Dahl, ordförande i Akademiska sjukhusets barnfond

15.30 Aktörerna bakom profil och skyltning, Barnsjukhusets konferensrum, ingång 95/96
Representanter för Akademiska sjukhusets barnfond (finansiär) samt från WJOS och Underhuset, som utvecklat webben och utsmyckningen i entrén, svarar på frågor.

Underhållning, mingel, dryck och snittar för stora och små i korridoren utanför lekterapin hela eftermiddagen. 
  
Media välkomnas.  Ingen föranmälan behövs.

Mer information:
Frida Antesson, administrativ chef Kvinno- och barndivisionen, 0705-277219
Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21