Följ Akademiska sjukhuset

Barnkirurgen på Akademiska kan bli europeiskt träningscenter

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2010 11:09 CEST

Barnkirurgen vid Akademiska Barnsjukhuset har genom den europeiska specialistläkarorganisationen UEMS blivit godkänt som europeiskt centrum för utbildning av barnkirurger. Certifieringen ses som en kvalitetsstämpel att kliniken håller hög internationell standard på sin verksamhet.

 – Det känns verkligen roligt att vi uppfyller kraven för ett europeiskt träningscenter. Vi har i dag 12 barnkirurger anställda och två ST-läkare blir klara till hösten. I framtiden är det möjligt att vi kan ta emot blivande barnkirurger från andra länder. Certifieringen underlättar också för utländska patienter att få vård här, säger verksamhetschef Arne Stenberg.

 På barnkirurgen utförs årligen cirka 2 000 operationer, både av medfödda missbildningar och förvärvade sjukdomar i exempelvis mage-tarm, och urinvägar. 

Styrelsens skriver i sin motivering att kliniken har en passande organisation, miljö och aktiv forskning som lämpar sig för utbildning av barnkirurger.  EU-certifieringen delades ut i schweiziska Bern den 5 juni.

 Mer information:

Arne Stenberg, verksamhetschef 6115911

Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21