Följ Akademiska sjukhuset

Amy Diamond träffar barn på Akademiska

Pressmeddelande   •   Jun 09, 2009 08:55 CEST

Artisten Amy Diamond blir ny ambassadör för stiftelsen MinStoraDag som arbetar med att förverkliga svårt sjuka barns önskningar. Utnämningen sker på Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala onsdagen den 10 juni.

- Det känns underbart att få vara en av ambassadörerna för MinStoraDag. Arbetet som stiftelsen gör är fantastiskt! Det är en stor ära att få vara en del av det, säger Amy Diamond.

MinStoraDag bildades för nio år sedan med uppgift att förverkliga svårt sjuka barns önskedrömmar. Målgruppen är barn i 3-18 årsåldern som bor i Sverige. I fjol arrangerades totalt 283 gruppaktiviteter och Stora Dagar runtom i landet.

- Det är mycket roligt att välkomna Amy Diamond som ny ambassadör. Amy har visat fantastiska egenskaper i sina möten med svårt sjuka barn, säger stiftelsens grundare Claire Rosvall.

Barbro Ekendahl, ansvarig för lekterapin vid sjukhuset, intygar att evenemangen betyder enormt mycket för sjuka barn. På Barnsjukhuset får i genomsnitt 20 barn per år sina önskningar om "En Stor Dag" uppfyllda med stiftelsens hjälp. Upplägget görs i samråd med läkare på landets universitetssjukhus, stiftelsens medicinska expertråd och barnens familjer. Dessutom får ett stort antal barn och ungdomar åka på sportläger, konserter och musikaler med mera.

- Vi vill erbjuda svårt sjuka barn ett avbrott i sjukhustillvaron, där dagarna ofta känns långa och behandlingarna kan vara tuffa. Det kan handla om allt ifrån att resa till Kolmårdens Djurpark och flyga luftballong till att få träffa sin favoritartist/idrottsidol eller köra motorcross. Amy Diamond blir ytterligare ett ansikte utåt. Jag ser fram emot att fira detta med henne och några volontärer på Akademiska Barnsjukhuset som vi har samarbetat med i många år. Jag vill också passa på att gratulera vår beskyddare HKH Prinsessan Madeleine på födelsedagen, fortsätter Claire Rosvall.

Ambassadörer är, förutom Amy Diamond, Kajsa Bergqvist, Martin Timell, Nanne Grönwall, trollkarlen Tobbe Blom och äventyraren Johan Ernst Nilson.

Program på Akademiska Barnsjukhuset den 10 juni:

15.00-16.00 Pressträff med Amy Diamond, Akademiska Barnsjukhuset, ingång 95. Förutom att träffa barn som vårdas på sjukhuset blir hon officiellt utnämnd till ambassadör för Stiftelsen MinStoraDag.

Mer information:

Claire Rosvall, generalsekreterare för Stiftelsen MinStoraDag, 08-661 00 31 eller 070-679 32 88

Barbro Ekendahl, ansvarig för lekterapin på Akademiska Barnsjukhuset, 018-611 58 65

Elisabeth Tysk, presschef Akademiska sjukhuset, 018-611 96 11, 0706-22 24 21