Följ Akademiska sjukhuset

Amy Diamond på Akademiska: "Det känns fint att sprida lite glädje"

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2009 17:47 CEST

Ett femtiotal barn samlades på Akademiska barnsjukhusets lekterapi onsdag eftermiddag för att träffa och få autografer av artisten Amy Diamond. Samtidigt utsågs Amy till ambassadör för stiftelsen Min stora dag.

- Jag har inte legat inne på sjukhus men däremot gjort ett pricktest. Många av barnen har det tufft. Det arbete stiftelsen gör är fantastiskt och det är en stor ära att få vara en del av det, säger Amy Diamond.

Min stora dag bildades för nio år sedan med uppgift att förverkliga svårtsjuka barns önskedrömmar. Målgruppen är barn i 3-18 årsåldern som bor i Sverige. I fjol arrangerades totalt 283 gruppaktiviteter och "Stora Dagar" runtom i landet.

Enligt Barbro Ekendahl, ansvarig för lekterapin vid sjukhuset, får i genomsnitt 20 barn per år här sina önskningar om "En Stor Dag" uppfyllda med stiftelsens hjälp. Upplägget görs i samråd med läkare på landets universitetssjukhus, stiftelsens medicinska expertråd och barnens familjer. Dessutom får ett stort antal barn och ungdomar åka på sportläger, konserter och musikaler med mera. Det kan handla om allt ifrån att resa till Kolmårdens Djurpark och flyga luftballong till att få träffa sin favoritartist/idrottsidol eller köra motorcross.

Förutom att signera autografer pratade Amy Diamond med barn och ungdomar. Hon fick också frågan om hon tänker ställa upp i melodifestivalen nästa år.

- Eftersom jag tävlat två år i rad finns inga sådana planer. Men i framtiden vet man inte. Om jag får en bra låt så kanske det blir aktuellt, svarade Amy Diamond.

Andra ambassadörer för stiftelsen Min stora dag är Kajsa Bergqvist, Martin Timell, Nanne Grönwall, trollkarlen Tobbe Blom och äventyraren Johan Ernst Nilson. Beskyddare är HKH Prinsessan Madeleine.

Mer information:

Elisabeth Tysk, presschef Akademiska sjukhuset, 018-611 96 11, 0706-22 24 21

Barbro Ekendahl, ansvarig för lekterapin på Akademiska barnsjukhuset, 018-611 58 65

 

Bilderna på Amy Diamond kan fritt användas.

Fotograf: Staffan Claesson

Bild 0078 Amy Diamond skriver en autograf på Tilda Löövs bandage

Bild 0108 Amy Diamond tillsammans med Victoria Charneske