Följ Akademiska sjukhuset

Akademiskas webbplats bäst i kategorin vård och hälsa

Pressmeddelande   •   Mar 11, 2019 13:06 CET

Akademiska sjukhusets webbplats har utsetts till vinnare i kategorin Vård och hälsa i tävlingen Sveriges bästa sajt 2019 av Idg.se. Motiveringen lyder bland annat: ”En sajt som lyckas kombinera förstklassig patientservice och tydlighet med levande och personligt innehåll.”


Akademiska sjukhusets webbplats innehåller förberedande information för patienter, kontaktuppgifter till mottagningar och kartor över sjukhusområdet. Där finns också möjlighet att söka lediga tjänster och läsa om hur det är att jobba på sjukhuset. Akademiska.se har cirka 150 000 besök i månaden.

Webbplatsen är en av flera digitala kanaler där patienter, anhöriga och medarbetare ska kunna ta del av vad som händer på sjukhuset.

– Vi är stolta över att även sjukhusets övriga digitala kanaler uppmärksammas i prismotiveringen. Kanalerna har olika syften, men genomgående är att de ska genomsyras av det engagemang och den kunskap som finns hos medarbetarna på sjukhuset. Vi hanterar själva kanalerna internt och låter dem stötta och föda varandra vilket är ett kostnadseffektivt och långsiktigt arbetssätt, säger kommunikationsdirektör Henrik Pederby.

IDG:s motivering:

"De flesta storsjukhus har tråkiga och opersonliga sajter, men det behöver inte se ut på det sättet. Akademiska sjukhuset i Uppsala lanserade en ny sajt under 2018 som lyckas kombinera förstklassig patientservice och tydlighet med levande och personligt innehåll. Akademiska sjukhuset väljer att ge en transparent bild av arbetsmiljön på ett sjukhus och låter oss möta människorna som jobbar på Akademiska, bland annat under vinjetten ”Svart på vitt” där utvalda medarbetare får berätta öppenhjärtigt om hur det verkligen är att jobba på sjukhuset. En medarbetardagbok på Instagram är ytterligare en detalj som bidrar till den mänskliga känslan, liksom tre egna poddar, bland annat om intensivvård."


För mer information:

Pia Olave, webbchef Akademiska sjukhuset, tel: 018-611 30 67,
e-post: pia.olave@akademiska.se

Henrik Pederby, kommunikationsdirektör, Akademiska sjukhuset, tel: 018-611 11 50,
e-post: henrik.pederby@akademiska.se

Har du frågor eller synpunkter på akademiska.se, kontakta oss på webb@akademiska.se

Akademiska sjukhuset är ett av landets ledande universitetssjukhus med många olika roller – länssjukhus, specialistsjukhus, utbildningssjukhus och forskningssjukhus. Den kliniska forskningen sker i nära samarbete med fakulteten för medicin och farmaci vid Uppsala universitet.