Följ Akademiska sjukhuset

Akademiska sjukhusets barnfond får 114 000 kronor från Almtuna IS

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2011 08:52 CET

För andra året i rad har Almtuna IS i Uppsala beslutat att donera pengar till Akademiska sjukhusets barnfond. Torsdagen den 13 januari fick fonden motta 114 000 kr i samband med klubbens gratismatch.

- Det är ovärderligt att en idrottsförening kan hjälpa en annan lokalt förankrad verksamhet på detta sätt, säger Josefin Barck, informatör på Akademiska sjukhusets barnfond. För stora summor pengar kan vi verkligen göra skillnad för de sjuka barn som ligger på Akademiska sjukhuset, bland annat köper vi in leksaker, spel och arrangerar clownverksamhet.

Almtuna IS har under de senaste fyra åren genomfört gratismatcher för att få idrottspubliken i Uppsala att hitta till deras matcher och visa att hockey är riktigt bra underhållning. 2010 var första gången som Almtuna valde ett nytt upplägg för gratismatchen; att samtidigt stödja Akademiska sjukhusets barnfond. För andra året i rad tar fonden emot en stor donation från Almtuna IS.

- Förra året fick vi också en donation på över 100 000 kronor till fonden. De pengarna valde Almtuna IS att öronmärka till det långsiktiga projektet, och kommande bygget, av en trädgård för sjuka barn, Barnens trädgård, på Akademiska sjukhuset, säger Thomas Fogdö, ordförande i Akademiska sjukhusets barnfond.

För mer information:
Josefin Barck, informatör Akademiska sjukhusets barnfond,
tel 018-6113106, 070-5958877

Om Akademiska sjukhusets barnfond
Akademiska sjukhusets barnfond är en stiftelse som bildades 2005. Den är fristående från Akademiska sjukhuset och har en styrelse som arbetar ideellt. Fonden har kontinuerlig dialog med representanter från sjukhuset om behov och önskemål. Fondens tillgångar kommer enbart från sponsorer och privata givare.
Akademiska sjukhusets barnfond syftar till att främja barns vård vid Akademiska sjukhuset, Landstinget i Uppsala län, genom att:
· stimulera det friska hos det sjuka barnet,
· stödja den läkande miljön och utvecklingen av omvårdnad för det sjuka barnet
· verka för en stimulerande helhetsmiljö
Det är viktigt att det sjuka barnet får vara ett barn som utvecklas trots sin sjukdom. Därför har fonden som sin enda uppgift att främja lek, stimulans och kultur för barn vid Akademiska sjukhuset. Fonden verkar överallt där Akademiska sjukhuset vårdar sjuka barn.