Följ Akademiska sjukhuset

Akademiska inför drop in-röntgen av skelett för barn

Pressmeddelande   •   Jan 04, 2012 08:15 CET

Från den 9 januari 2012 kan barn med remiss från primärvården komma till Akademiska sjukhuset på skelettundersökning utan förbokad tid. I april i fjol infördes sådan drop-in dagtid för vuxna patienter för att öka tillgängligheten.

– Det är positiva erfarenheter från lyckade satsningar på skelett- och lungröntgen utan tidbokning som gör att vi nu vänder oss till ytterligare en målgrupp. Att dagtid slippa förboka tid gör vården mer tillgänglig för patienterna samtidigt som servicen förbättras för primärvården, säger Adel Shalabi, verksamhetschef för bild och funktionsmedicinskt centrum.

Den nya drop in-satsningen för barn gäller med remiss från husläkare. Sedan tidigare omfattar drop in skelett- och lungröntgen för vuxna patienter med remiss från husläkare eller specialist på sjukhusets ortopedmottagning. Det som ingår är skelettundersökningar och lungröntgen, inte undersökning med magnetkamera, ultraljud och CT (skiktröntgen).

Öppettider: Både för lung- och skelettröntgen, gäller helgfri måndag-fredag 7.30-16.00. Även framöver kan den som önskar förboka röntgentid.

Mer information:

Vahe Sanararian, röntgensjuksköterska, 018-611 95 60
Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21