Följ Akademiska sjukhuset

Akademiska får förnyat avtal med Försvarsmakten

Pressmeddelande   •   Nov 18, 2010 13:55 CET

Akademiska sjukhusets avtal med Försvarsmakten gällande specialistsjukvård och flygambulans för utlandsstyrkan förlängs. Det nya avtalet gäller för 2011 och 2012 med möjlighet till ytterligare ett års förlängning.

– Vi är glada över fortsatt samarbete eftersom det tidigare fungerat mycket bra. Avtalet med Akademiska sjukhuset handlar inte bara om transport av sårade soldater utan om luftburen intensivvård – en obruten vårdkedja med akuta specialistbedömningar på plats, intensivvård under hela transporten i det jet-plan sjukhuset disponerar och därefter specialistsjukvård på sjukhuset. Det är en styrka för oss att kunna förmedla detta till soldater och anhöriga, en stor trygghet att veta att vi har tillgång till denna service, säger Börje Sidenö, kommendörkapten och stabsläkare inom Försvarsmakten.

Även Göran Angergård, verksamhetschef för luftburen intensivvård, är glad över det förnyade förtroendet.

– Försvarsmakten har särskilt uttryckt vikten av en sammanhållen vårdkedja. Hittills har fem soldater flugits hem från Afghanistan vid sammanlagt fyra tillfällen. För oss på Akademiska innebär avtalet bland annat att personalen vässar sin kompetens inom trauma.

Mer information:
Göran Angergård, verksamhetschef luftburen intensivvård, 018-611 92 09, 0706-119011
Börje Sidenö, kommendörkapten och stabsläkare, 070-302 76 13
Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21