Följ Akademiska sjukhuset

Åsa Hagberg blir ny psykiatrichef på Akademiska

Pressmeddelande   •   Dec 01, 2011 10:00 CET

Den 1 februari 2012 tillträder Åsa Hagberg tjänsten som chef för psykiatridivisionen vid Akademiska sjukhuset. Hon efterträder Karin Norlén. Åsa Hagberg kommer närmast från en tjänst som psykiater/företagsläkare vid Länshälsan men har lång erfarenhet från Akademiska där hon var chef för allmänpsykiatrin 2009-2010 och inom psykosvården 2004-2007.

– Det ska bli fantastiskt roligt och en stor utmaning att få fortsätta den spännande utvecklingen inom psykiatrin under kommande år. Jag vill bidra till att skapa ett öppet arbetsklimat där medarbetarnas kunskap och erfarenheter tillvaratas och där man känner arbetsglädje och stolthet, säger Åsa Hagberg.

Ett flertal projekt vid divisionen syftar till att göra vården mer tillgänglig och minska patienternas väntetid för diagnos. Åsa Hagberg nämner Carolina-projektet för smidigare patientflöde, kognitiv beteendeterapi på Internet och utökning av gruppbehandlingar som exempel. Hon ser flera fördelar med närmandet till annan sjukvård när psykiatrin samlas på sjukhusområdet om drygt ett år.

– Eftersom många patienter inom psykiatrin även har kroppsliga sjukdomar är närheten till annan sjukvård positiv. Det blir lättare för läkare att konsultera varandra. Dessutom bedrivs omfattande utbildning och forskning vid Akademiska, även det verksamheter som underlättas av att vi är på samma ställe och inte som tidigare utspridda i kommunen, säger Åsa Hagberg.

Sjukhusdirektör Lennart Persson kommenterar tillsättningen:

– Det känns väldigt bra att psykiatridivisionen får en ledare med god kännedom om verksamheten och med engagemang för viktiga utvecklingsfrågor inom psykiatrin.


Mer information:

Lennart Persson, sjukhusdirektör, 018-611 34 01

Elisabeth Tysk, presschef, 070-622 24 21