Följ Akademiska sjukhuset

Uppsalapsykologen Anna Kåver finalist till Stora Psykologpriset

Nyhet   •   Aug 17, 2011 13:27 CEST

Psykologen och psykoterapeuten Anna Kåver, som arbetar med unga vuxna med självskadebeteende på Akademiska sjukhuset, är en av tre finalister till Stora Psykologpriset 2011.

Totalt har 17 personer nominerats till priset som delas ut på Berns salonger i Stockholm den 11 oktober. Vinnaren får en prissumma på 100 000 kronor. Gemensamt för finalisterna är att de tidigt anammat nya forskningsrön och metoder i den praktiska verksamheten. Anna Kåver anses ha bidragit till att introducera kognitiv beteendeterapi (kbt) i Sverige. Hon är också företrädare för mindfulness (medveten närvaro) och acceptans som inslag i terapin.

Stora Psykologpriset delas årligen ut av Pearson Assessment för att uppmärksamma psykologer som genom sitt arbete bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Lars Ahlin, förbundsordförande i Sveriges Psykologförbund, och ordförande i juryn, säger i ett pressmeddelande att finalisterna förutom att de är duktiga psykologer starkt har bidragit till utvecklingen av den svenska vården.