Följ Akademiska sjukhuset

Nytt avsnitt: "Jag var som gladast de dagar jag hade tränat"

Nyhet   •   Nov 18, 2016 12:35 CET

Programledaren Lotten Åsén Blomqvist (till vänster) tillsammans med Cecilia Montgomery, som tränade sig igenom sin cancerbehandling.

Den 17 november släpps det fjärde avsnittet av sjukhusets egen podcast om cancer. Den här gången handlar det om fysisk aktivitet i samband med cancerbehandling. När man drabbas av cancer och tvingas gå igenom tuff behandling är det vanligt att man blir väldigt trött och orkeslös. Fler och fler studier tyder dock på att det är värdefullt att hålla sig fysiskt aktiv under sin sjukdom och behandling. Gäst i detta avsnitt är Cecilia, som tränade sig igenom sin cancerbehandling. Medverkar gör även Åke Berglund, överläkare inom onkologi på Akademiska sjukhuset.

Om podden

Det första avsnittet av ”En podd om cancer” släpptes den 25 augusti och sedan dess följer ett nytt avsnitt varje månad. Främsta syftet är att ge stöd, råd och hjälp till personer som lever med cancer, som drabbade eller anhöriga. I varje avsnitt medverkar en patient som tillsammans med en expert pratar om olika aspekter av cancersjukdomen.

Podden går att följa via poddapp i mobilen, samt på poddens webbplats www.enpoddomcancer.se, där man också kan maila in frågor och kommentarer.

Lyssnarröster om En podd om cancer
” Vilken bra podd, jag bara grät när Fredrik berättade när han fick diagnosen och tiden efter det, jag miste min mamma i cancer 2007, och min make fick sin cancerdiagnos februari 2015, den där känslan Fredrik beskriver är så precis. /…/ Tack till dig Lotten och till Fredrik och hans läkare som gjort podden”

”Min mor gick precis bort i lungcancer. Ska lyssna på er podd och hoppas kunna förstå lite mer. Tack för att ni gör sådant här”

”Mycket bra program. Viktigt att försöka få med känslorna som kommer i och med en cancerdiagnos.”

”Toppen med allt stöd och info! Något jag saknade för tio år sedan.”