Följ Akademiska sjukhuset

Akademiska årets klättrare i AT-ranking

Nyhet   •   Sep 04, 2012 14:29 CEST

För tolfte året i rad har Sveriges yngre läkares förening, Sylf, rankat AT-tjänstgöringen vid landets sjukhus. Akademiska sjukhuset hamnar på plats 29 vilket kvalificerar sjukhuset till årets klättrare. I fjolårets mätning rankades Akademiska som nummer 58 av 67. I likhet med förra året hamnar Västerviks sjukhus i topp.

– Det är glädjande att vi nu börjar se resultat av två års omfattande förändringsarbete. Bland annat har AT fått en tydligare organisation med förbättrad struktur för handledning och tydligare arbetsuppgifter för AT-läkarna. Vi stillar oss inte med detta, utan fortsätter förbättringsarbetet, säger forsknings- och utbildningsdirektör Sune Larsson.

Syftet med Sylfs ranking är att ta tempen på allmäntjänstgöringen efter läkarexamen. Rankingen baseras på enkätsvar från föreningens medlemmar. I år betygsatte totalt 1098 AT-läkare sin AT-tjänstgöring.

Av rankningen framgår bland annat att den genomsnittliga väntetiden mellan examen och AT har minskat från 9,1 månader förra året till 8,7 månader i år.